Recentelijk ben ik verhuisd naar een appartement in Amsterdam West. Verhuizen is zowel heel erg leuk, maar ook spannend. In het appartement moest nog wel het een en ander worden gedaan alvorens het aan mijn wensen voldoet. Het gehele appartement is schoongemaakt en alles is opnieuw in de verf gezet. Dit was de eerste stap naar het eigen maken van mijn appartement. Door overal een lik verf over te doen haal je toch alle oude geuren en vlekken eruit en begin je helemaal opnieuw. Nou was dit wel het meeste werk maar ook het minst moeilijke werk. Omdat dit de eerste keer is dat ik een appartement geheel voor mezelf heb had ik besloten om het wel allemaal in een keer goed te doen. Daarnaast was dit een mooie uitdaging om alles zelf te doen. Aangezien ik altijd zeg dat iedereen kan klussen, als je maar goed nadenkt over wat en hoe je het wil hebben. Na het schilderen van het appartement ben ik gaan nadenken over de indeling, deze bepaald toch in grote mate waar alles moet komen, denk hierbij ook aan waar de verlichting moet komen te hangen. Nou had ik van tevoren al een mooie lamp gezien die ik boven mijn eettafel zou kunnen hangen, daarnaast had ik ook al bedacht dat ik spotjes in de woon- en slaapkamer wou hebben.

Nu heb ik zelf eigenlijk nog nooit aan elektra gezeten, maar ik dacht hoe moeilijk kan het zijn. Er is een groepenkast en er zijn elektra punten in het huis, zorg ervoor dat alles goed verdeeld is. Zo gezegd, zo gedaan. Nadat ik een idee had over de indeling wist ik ook waar ik de spotjes en de lamp voor de eettafel wou hebben hangen. Aangezien ik de eettafel al in het appartement had staan, en dit de meest makkelijke aansluiting was ben ik hiermee begonnen. Omdat ik wel een perfectionist ben, wou ik natuurlijk niet dat je de bedrading van de lamp over het plafond zag lopen. Dus dit betekende dat de bedrading achter het plafond moest lopen. Na enig denkwerk was ik erachter hoe ik dit kon verwezenlijken. Door 2 gaten te boren in het plafond kon ik de draden achter het plafond vissen zodat deze mooi werden weggewerkt. Ik had natuurlijk eerst gekeken welk lichtpunt bij welke groep in de groepenkast hoorde. Ik ben wel dusdanig geïnformeerd dat ik weet dat je niet teveel op 1 groep kan aansluiten. Uiteindelijk is de lamp die boven de eettafel hangt een succes geworden, ik heb er zelfs een klik aan klik uit systeem tussen kunnen plaatsen, zodat ik met een afstand bediening de lamp kan bedienen. Trots als een pauw begon ik daarna aan het plaatsen van de inbouw spotjes. Vol zelfvertrouwen begon ik met het zagen van de gaten voor de inbouw spotjes. Met de kennis van de eetkamer tafel was ik nog bekwamer geworden in het wegwerken van de bedrading. Tevens had ik weer een klik aan klik uit systeem gekocht en deze tussen de spotjes geïnstalleerd. Nadat ik alle spotjes had aangesloten, de draden had weggewerkt en de spanning er weer op had gezet vanuit de groepenkast, kon ik beginnen met het klik aan klik uit systeem te programmeren. En toen gebeurde hetgeen wat ik juist niet wou dat er gebeurde. Het lampje van de ontvanger Brande en gaf dus aan dat de stroom goed aankwam. Nadat ik de ontvanger activeerde zouden de spotjes moeten gaan knipperen, maar inplaats daarvan sloegen de stoppen door. Na weer zorgvuldig denkwerk kwam ik erachter dat er dus toch overbelasting op de groepenkast kwam door het aansluiten van de groepenkast. Nu kwam ik zelf tot de conclusie dat er twee opties waren, de groepenkast uitbreiden of in het ergste geval de groepenkast vervangen. Zoals elke millennial heb ik eerst zelf onderzoek gedaan op het internet om te kijken of ik het zelf wel kon fixen. Nadat ik daarop stuk liep heb ik toch een elektricien laten komen om mij te helpen met de groepenkast uit te breiden. Helaas kwam ik van een koude kermis thuis, de elektricien gaf aan dat veel groepenkasten in Amsterdamse appartementen niet meer voldoen aan de eisen van nu. Het bleek dus dat de groepenkast verouderd was en dat er geen extra groepen meer op konden worden aangesloten. Dus mijn nachtmerrie werd werkelijkheid, ik moest de groepenkast vervangen. Uiteindelijk vielen de kosten reuze mee omdat ik een erkende elektricien had ingeschakeld. Maar ik ben nu wel voorzien van het schitterende lichtschouwspel zoals ik deze had voorgesteld.

Door leaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *