Muren behangen

Muren behangen

Het oog wil ook wat. Daarom kiezen veel mensen, waaronder waarschijnlijk ook u, voor muren behangen. Er zijn veel verschillende soorten behang waaruit men kan kiezen wanneer je muren behangen wilt. Over smaak valt niet te twisten, daarom zullen we in dit bericht onze tips beperken tot het muren behangen. Voor veel mensen lijkt het een behoorlijke opgave, maar in de praktijk valt het muren behangen vaak erg mee mits je het goed voorbereid. Voor je begint met het uitzoeken van je behang houdt dan rekening met het verschil tussen vliesbehang en papierbehang. Met het gebruik van vliesbehang smeer je alleen de muur in met lijm waarbij je met papierbehang juist het behang insmeert met de lijm tijdens het muren behangen.

Benodigdheden voor muren behangen in huis

– Het behang zelf

– Roller

– Blokkwasten

– Stanleymes

– Potlood

– Behangspatel

– Behanglijm

Stap voor stap muren behangen in huis

Stap 1 – Op- uitmeten van de muren

Voordat je begint met muren behangen is het belangrijk om uit te meten waar je begint en waar je eindigt met behangen. In veel nieuwbouw huizen zijn de muren mooi recht, maar wanneer je in een jaren 30 woning woont wil het wel eens voorkomen dat de muren niet al te recht lopen…. Dit kan heel frustrerend zijn met muren behangen wanneer je het niet goed uitmeet. Teken daarom met behulp van een waterpas een rechte lijn over de gehele breedte van de muur. Dit is het startpunt waar je vanuit gaat behangen.

Stap 2 – Lijmen van het behang

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor het uitleggen van de behang stroken. Wanneer je begint met muren behangen is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg daarom dat de kamer waarin je gaat muren behangen helemaal leeg is. Gebruik niet teveel lijm en strijk de lijm evenredig uit.

Stap 3 – Op maat snijden van het behang

Nu er lijm op het behang zit dien je het behang op de muur aan te brengen. Dit doe je door twee punten aan de bovenzijde vast te pakken en naar het punt te brengen bovenaan je uitgemeten verticale lijn. Muren behangen kan heel makkelijk zijn wanneer je voor jezelf het juiste beginpunt goed opmeet.

Door leaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *