Muren laten stucen tips

Muren laten stucen tips

Heb je net een nieuw huis gekocht en ben je van plan om de muren te laten stucen? Goed idee! Naast dat het erg mooi is om je muren te laten stucen kan het zeker een meerwaarde zijn voor je huis. Dit alles hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van de stukadoor.

Waar moet je op letten?

Uiteraard is de prijs een belangrijke graadmeter, hierover hebben we iets later in deze post meer informatie geschreven. Wanneer je een stukadoor uitnodigt in je huis voor een offerte hou er dan rekening mee dat de stukadoor met het tellen van de vierkante meters, de ramen niet meetelt. Deze hoeven immers niet gestuct te worden. Wel is het zo dat het stukken van een muur met ramen moeilijker is dan het stuccen van een muur zonder ramen. Wanneer alle vierkante meters zijn opgeteld dient er een offerte te worden gemaakt waarmee je akkoord gaat.

Voordat er kan worden gestuct in je huis dien je een aantal dingen te doen ter voorbereiding. Hiermee wordt niet alleen het eindresultaat een stuk beter, maar kun je ook kosten besparen.

– Ondergrond goed schoon maken

– Oud behang weghalen

– Losse spartelpoets wegsteken

– Zorg dat de kamer helemaal leeg is

Wanneer de ondergrond voor de stukadoren goed is voorbereid is het zaak om de stukadoren het werk te laten doen, maar waar kun je op letten of ze hun werk wel goed doen? Ten eerste zie je eigenlijk altijd al veel aan de bus van een stukadoor. Is deze netjes, dan werkt hij of zij ook netjes. Verder moet je opletten of er, voordat er gestuct wordt, wel ijzeren hoeken worden aangebracht. Deze hoeken zorgen ervoor dat alle randen van muren mooi strak blijven. Nadat het huis is gestuct zorg er dan voor dat het huis goed geventileerd wordt. Hierdoor drogen de muren sneller en kan het vocht eruit. Bij de Gamma kun je ook speciale vochtvreters huren die ervoor zorgen dat het vocht sneller uit de muren wordt gehaald.

Wat kost het stucen van je huis?

De kosten voor het stucen van je huis variëren nogal. Dit komt omdat je stukadoren hebt die jouw hele huis in hun eentje stuccen, met drie man aan het werk gaan, eenmanszaak, groot bedrijf en ga zo maar door. De keuze is reuze en soms overweldigend. Omdat wij dit maar al te goed begrijpen hebben we hier een aantal prijzen onder elkaar gezet waar je rekening mee kunt houden ongeacht je kiest voor een groot bedrijf of de eenmanszaak om de hoek. In alle gevallen wordt het totaal bedrag per vierkante meter gespecificeerd en wordt er vaak gepraat over de prijs per vierkante meter, zo ook hieronder:

– Klusjesman € 12,- & € 15,- (p/ vierkante meter)

– Eenmanszaak € 15,- & € 20,- (p/ vierkante meter)

– Groot bedrijf € 20,- – € 25,- (p/ vierkante meter)

Door leaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *