Na een tijd lang te hebben nagedacht over een nieuwe badkamer hebben we vorige maand toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de realisatie van de nieuwe badkamer in gang gezet. Er moest worden een hoop worden gedaan van sloopwerk tot loodgieter en stukwerk. Hiervoor hebben wij een aannemer in Amsterdam in handen genomen en zijn super tevreden met het eindresultaat.

Sloopwerk

Voordat er kon worden begonnen met leidingwerk moest de oude badkamer worden gesloopt. Wij hebben het oude bad laten weghalen en alle tegels van de muren + vloer laten verwijderen. Dit was allemaal nodig om overal goed bij te komen en je bespaart ook een paar cm door ouder tegels te verwijderen.

badkamer sloopwerk Amsterdam

Leidingwerk

In onze oude badkamer stak een deel van het leidingwerk nog uit de muur. Dit wilde wij weg gewerkt hebben in de muur. Hiervoor hebben ze geulen gefreesd voor de leidingen, zodat deze tijdens het stukken konden worden weggewerkt.

 

Wandje zetten

Net voor de douchebak wilde wij een open kast maken van 2 wanden waar houten planken tussen komen te liggen. Beide wanden moesten worden mee gestuct zodat het één geheel is. Door gebruik te maken van gipsblokken zijn er twee wanden gemaakt welke perfect aansluiten op de douchebak.

Plafond voorzien van gipsplaten

Het plafond van onze oude badkamer vonden wij verschrikkelijk. Er was geverfd over de betonnen plaat waar het plafond uit bestond. We hebben ervoor gekozen om ook het plafond te laten meestucen. Hiervoor is het plafond bedekt met gipsplaten en meteen helemaal waterpas gemaakt.

Elektra in de badkamer

In de badkamer vonden wij het belangrijk om stopcontacten en ligtpunten precies op de juiste plek te hebben. Zo hebben wij ook zeer goed nagedacht over de positie van ieder spotje. Het waren er maar 4, maar zijn heel bepalend voor de lichtval binnen de badkamer.

Douchebak plaatsen en sifon aansluiten

Een tijdje geleden waren wij een weekendje weg en zagen in het appartement waar wij waren de douchebak die wij ook wilde hebben. Enige verschil is dat onze douchebak het putje in de hoek heeft zitten. Ook voor het plaatsen van de douchebak heeft de aannemer zeer goed werk geleverd door de sifon precies goed onder de opening van de douchebak te plaatsen en een wand rondom gemaakt met gips blokken zodat de zijkant betegeld kon worden.

Stukwerk

Het hele huis is bij ons gestukt en vonden dat dit ook in de badkamer moest terugkomen. In het deel waar het nat werd is het gestukt en betegelt. Het deel waar het alleen vochtig wordt is het geheel gestukt. Dit alles is gedaan met een speciaal stukwerk wat beter tegen het vocht kan. Plafond is ook gestukt met normale gips.

Tegelzetters

We wisten eigenlijk niet zo goed wat we wilden met de tegels, maar na veel winkels te hebben bekeken toch een goede keuze gemaakt. Voor de vloer hebben we gekozen voor zandkleurige tegels met een afmeting van 60 x 60. Voor de wanden in de douchebak een mat witte langwerpige tegel met op één wand tegelmatjes met kiezels erop. Onze keuze voor tegels is door de tegelzetters perfect geplaatst. De vloer liep zelfs niet helemaal recht en dit hebben ze perfect gelegaliseerd.

 

Badkamer kitten en eindresultaat

Als allerlaatste, na het plaatsen van alle meubels, is de badkamer afgekit. We hebben dit laten doen door een zeer ervaren kitter uit Amsterdam. Het eindresultaat is iets waar wij iedere dag heel tevreden over zijn, kijk zelf maar:

Door leaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *