Hypotheek afsluiten

Hypotheek afsluiten in Amsterdam

Het is heerlijk om te klussen in je huis is. Wij proberen kleine klussen in en om het huis te publiceren en te delen. Met name klussen die bij ons uit het leven zijn gegrepen. Maar hoe komt dit allemaal tot stand? Het begint uiteindelijk bij het aanschaffen van een huis. Nu was ik afgelopen augustus op zoek naar een huis met een tuin. Lekker voor de kinderen, en voor mijzelf. In de vroege ochtend opstaan en met een bak koffie in de tuin de dag laten beginnen. nu alleen nog een hypotheek afsluiten.

Waar ga ik wonen

 

Woonachtig in Amsterdam en dan een huis met een tuin willen. Bijna een onmogelijke opgave als je geen miljonair bent. Ik kwam uit in Diemen, (onder de rook van Amsterdam) waar de huizen een stuk moderner zijn en er genoeg ruimte is voor de kinderen om lekker op straat te spelen. Via Funda heb ik uiteindelijk een oogje laten vallen op een eengezinswoning met tuin. Er was vrijwel direct een bezichtiging gepland. Zoals overal in de gehele randstad (met tuin) gaan de huizen op dit moment als warme broodjes.

Hoeveel heb je nodig

 

Kosten wat het kost wilde ik dit huis hebben, hij was helemaal af en soms voelt iets gelijk goed. Ik belde direct mijn hypotheek adviseur of het mogelijk was om een hypotheek afsluiten.

De vraagprijs was redelijk hoog, 350.000 voor 1 persoon.Gelukkig is mijn inkomen aan de hoge kant en kan ik best iets lijden. Maar het blijft spannend om alleen zo’n lening aan te gaan. Wel direct een bod uitbrengen, zonder eigenlijk te weten of ik de woning wel kan betalen.

Wie gaat het doen

Mijn hypotheek adviseur gaf aan dat het ons wel ging lukken om de hypotheek rond te krijgen, maar óók dat het geen makkelijke opgave zou worden aangezien het bedrag wel hoog was. Een hypotheek afsluiten is niet al te moeilijk, maar wel als er haken en ogen aan zitten.

Met mijn motto in gedachten (nooit geschoten is altijd mis) wij gaan ons stinkende best doen en we zien wel wat er gaat komen.

Na heb koopcontract getekend te hebben bij de notaris, ben ik gelijk aan de gang gegaan om alle documentatie te verzamelen om de financiering rond te krijgen. Het was niet vanzelfsprekend dat alles rond zou komen; werkgeversverklaring hier, uitdraai van de bank daar. Er werd een BKR screening gedaan en hier moesten nog oude aanmeldingen afgemeld worden.  Voordat het dossier compleet is gaat er best wel wat werk in zitten als een alleenstaande man een woning in zo’n prijs categorie wil kopen.

Gelukkig werd ik bijgestaan door hypotheek adviseur Amsterdam. Een kennis via via, die meerdere mensen/vrienden heeft geholpen met het verkrijgen van een hypotheek. Dit bedrijf is top, vooral door mensenlijk communicatie. Deze mensen gaven direct aan dat zij de deal wel rond konden krijgen, maar dat wij wel snel moesten handelen binnen een bepaalde periode. Dat is wat ik wilde; een hypotheek adviseur die gewoon geen nee als antwoord duldt. Eind resultaat: er wilde maar één hypotheek verstrekker het aan met mijn dossier. Nu kan het echte klussen beginnen.

De deal is rond

Voor een ieder die op zoek is naar een hypotheek adviseur die vooraf weet of hij wel of niet kan leveren is Edwin Scheffer de aangewezen hypotheek adviseur die het voor u regelt. Op naar het klussen.

Door leaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *