houtenplanken muur

 

Met houtenplanken muur haal je direct een fijne sfeer in huis. Perfect dus als laagje op een wat saaie muur.

Lekker snel

Het fijne van een houtenplanken muur is dat je niet eerst de muur hoeft te repareren, schilderen of behangen, maar de houten planken er direct op kunt aanbrengen. Voor een binnenmuur is elke denkbare houtsoort en -dikte geschikt.

Sloophout of oude kraalden tonen meteen karakter, omdat ze door de tijd zijn getekend.

Plank voor plank

Houtenplanken muur kunnen op twee manieren op een muur worden bevestigd. Door ze vast te (laten) spijkeren op rachelwerk ( horizontaal op de wand geschroefde dunne latten) of door ze te lijmen. Met de Poly Max High Tack Express van Bison blijven planken flexibel vastzitten aan bijna elke ondergrond.

Verder is er een mogelijkheid om planken met een tape te nemen. Je hoeft dan alleen de planken op de juiste manier te bevestigen aan de muur. Voordeel hiervan is dat er geen gaten in de muur komen als het hout er een keer afgehaald moet worden.

Zelf kunt u ook tape bevestigen op houten planken als u hiervoor kiest. Dubbelzijdig tape kan het werk voor u doen.

Kleurtje erop

Of je houten handje nu naturel laat,of een lik verf of beits geeft, je creëert direct een rustieke sfeer. Zorg ervoor dat het hout goed afgenomen is en opgeschuurd is zodat het verf goed blijft zitten.

Sommige dingen moet je ook gewoon proberen, op internet zijn genoeg voorbeelden en plaatjes te vinden van muren die zijn bekleedt met hout. Het geeft inderdaad een mooi een rustige en authentieke sfeer aan een ruimte.

Bekleden van de muur

Na het monteren van de houtenplanken muur en het eventueel schilderen van de muur. Geeft het in de meeste gevallen meer uitstraling als er accessoires aan of tegen gehangen worden. Denk bijvoorbeeld aan oud antiek of gebruikte spullen.

 

Door leaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *