Lekkage na het hebben van glasschade,

Het is weer zo’n weekend, je weet wel van dat soort weekenden dat je eigenlijk eens lekker kan genieten van je gezin, maar uiteindelijk alleen maar loopt te klussen in huis. De nacht van vrijdag op zaterdag toen begon het allemaal.

Even een kleine intro: Ik ben bezig met het renoveren van mijn badkamer er toilet, aannemer uit Amsterdam erbij gehaald had een mooi prijsje gemaakt met het streven om binnen twee weken alles afgerond te hebben. Afgeproken dat er een aantal dagen ( twee !) niet gedouched kon worden. Geen probleem dacht ik, vrouw is niet moeilijk en die redt zich wel.

Verhelpen van glasschade

Zaterdag ochtend vroeg afgesproken met de Aannemer uit Amsterdam om alles is goed banen te leiden. Zoals elke ochtend eerst de Nesprosso machine aanzetten om eerst wakker te worden. Tot mijn verbazing kwam ik de keuken inlopen en zag dat mij hele keuken blank lag van het water. Nu was er een ladder omgevallen die op balkon stond en recht door het raam. Niemand van ons tweeen die het gemerkt had en naturlijk door samen een wijntje te drinken de vrijdag avond een goede diepe slaap te pakken te krijgen. Niet wetend dat er de grootste hoos bui in jaren die avond zou vallen. Om een lang verhaal kort te maken de ladder is door het raam gevallen tijdens het slapen en de regen heeft op deze manier de vrij loop in mijn keuken gehad. De vloer ( die er net 3 maanden in ligt) lag geheel onder water. Omdat wij eerder last hadden gehad van lekkeage in de keuken moest uiteindelijk de vloer eruit wegens ombollend laminaat en schimmel vorming. Ik nog geprobeerd om te redden wat er te redden was maar uiteindelijk kwam ik erachter dat het al te laat was en ja hoor de vloer kan er wederom uit en ja hoor weer laminaat leggen. Eerst maar even een glaszetter vinden die in Amsterdam actief is en ons direct kon helpen met het vervangen van het gebroken raam . Uiteindelijk uitgekomen bij Glasdistrict een glaszetter in Amsterdam die snel te plaatsen kon zijn. Doorgegeven aan de telefoon om welk glas het ging en ja hoor binnen een half uur stond de glaszetter voor de deur. Binnen een uur was het glas gemaakt en kon ik verder met het project laminaat leggen. Eerst maar even zorgen dat de vloer droog was en het laminaat bij het grofvuil terecht kwam.

Nieuw laminaat leggen

De keuken is gestript, laminaat weg en nu maar drogen. Snel naar de winkel voor het halen van een nieuw ondervloer en het uitzoek van nieuw laminaat. Gelukkig was het 7 uur in de avond en de Ikea was nog open, op dit tijdstip is de IKea een verademing. Geen rennende kinderen die voor je voeten lopen in een winkel waar ik altijd de weg al snel kwijt ben. Dit is niet de eerste keer in de Ikea, maar de wegen van de Ikea veranderen altijd. Er is geen touw aanvast te knopen.

 

Uiteindelijk moest ik nog 2 nieuwe kranen hebben voor mijn nieuwe badkamer en pootjes voor onder het badkamermeubel. In het magazijn aangekomen ( gelukkig nog op voorraad) de vloer gehaald. Hup naar de kassa en naar huis, of dat dacht ik. Kwam er achter dat de pootjes in het andere magazijn gehaald moesten worden. Heerlijk mijn zaterdag kan niet meer stuk En dat allemaal door een gebroken raam.

Hieronderzal ik de voortgang van het project laminaat leggen toelichten door foto en video. Met natuurlijk mooi eindresultaat. Of dat hoop ik.

Laminaat leggen

Door leaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *