Een goede loodgieter in Amsterdam is tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend. Een paar weken geleden hadden wij een lekkage in onze keuken en dit is hoe wij hebben gehandeld.

Erachter komen dat er water onder het laminaat staat

Op een avond stond ik in de keuken en hoorde ik een soppend geluid tijdens het lopen op de vloer in de keuken. Eerst dacht ik dat er iets onder lag dus maakte me niet echt druk. Totdat mijn vriendin in de avond thuis kwam en ik het met haar erover had dat de vloer een soppend geluid maakte.

We besloten de plint van de keuken eraf te halen en zagen direct dat er een laag water onder de keuken stond. Het water was ook onder het laminaat terecht gekomen en al snel was het duidelijk, we hebben een lekkage. Wij hebben meteen de hoofdkraan van onze woning afgesloten, zodat de lekkage niet meer water de keuken in kon sijpelen.

Lekkage achterhalen

Door de keukenkastjes konden we niet direct achterhalen waar het water nu vandaan kwam. We besloten 2 keukenkastjes weg te halen, zodat we de leidingen konden inspecteren op lekkage. Gewapend met een zaklamp en doek om water weg te wegen kwamen we er al snel achter dat het een leiding was die uit het dek kwam. Dit kon erop duiden dat er een lekkage zat in het deel van de leiding welke uit de kruipruimte kwam. Dit werd ons iets te complex en besloten diezelfde avond een loodgieter in Amsterdam te bellen.

Afspraak met loodgieter gemaakt

Loodgieter Amsterdam was snel online te vinden en kon direct een afspraak inplannen voor diezelfde avond. Met 2 man kwamen de loodgieters langs om de lekkage op te lossen. Uiteindelijk hebben ze de oude leiding afgekoppeld en een nieuwe leiding ertussen gezet. Nu het water er weer opstond hadden wij geen last meer van de lekkage en kon de keuken weer in elkaar.

Wat is verzekerd en wat niet?

Uiteraard vroegen wij ons direct af welke kosten nu verzekerd zijn van waterschade. Allereerst hadden we de kosten van de loodgieter, maar ook onze vloer stond bol vanwege het water welke onder de vloer was gekropen. Nu blijkt dat bij waterschade in huis de onderzoekskosten van de loodgieter verzekerd zijn, maar de kosten van de loodgieter ( inhuren en materialen ) niet. We wachten nog op een antwoord van de verzekering mbt onze vloer dus wordt vervolgd!

Door leaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *