Nest thermostaat

on in Geen categorie

Een beter milieu begint bij jezelf

Een nieuw fenommeen is de zelf denkende of de slimme themostaat. Er zijn diverse thermostaten op de markt in dit artikel zullen wij een ‘’ slimme thermostaat ‘’ onder de loep nemen.

Toen mij gevraagd werd dit artikel te schrijven,  is het mij pas gaan opvallen hoeveel reclame er voor de Nest Thermostaat gemaakt wordt. Na een beetje verdiepen in de Nest thermostaat hebben wij ( Mijn vriendin en ik ) besloten om er ook maar 1 aan te schaffen. Elke man houdt natuurlijk van kleine gadgets, de Nest thermostaat is een mooi gadget die ook nog eens bijdraagt aan het milieu. Het milieu is natuurlijk een breed begrip, maar het schijnt dat je op jaarbasis een hoop geld kan besparen en daar is elke Nederlander gevoelig voor. Na het zoeken op het internet, kwam ik al snel op de Nest  website terecht. Mooi zo’n gadget die gemaakt is door Google, dat moet iets moois zijn. Het design van het model ziet er natuurlijk goed uit. Op dit moment is het al de derde generatie, dus de Nest thermostaat schijnt een blijvertje te zijn. Het derde model, ik bestellen en ja hoor, binnen 24 uur in huis. Uitpakken en met in het achterhoofd dat ik wel handig genoeg ben om dit varkentje even te wassen. Het doosje was mooi verpakt en zag er goed uit. Uiteindelijk de deksel eraf en daar was ie, ik kan mijn niet voorstellen dat ik er ooit naar uitgekeken heb om een slimme thermostaat aan te schaffen en daar naar uit zou kijken. En nu is ie daar een rond ding die mijn leven aangenamer gaat maken en ja, niet geheel onbelangrijk. Ik ga geld besparen.

Nest thermostaat Nest thermostaat

Het installeren van de Thermostaat

De hele inhoud van de Nest thermostaat uitgepakt, de display spreekt voor zich een mooi design. Maar hij moet branden en het liefst zo snel mogelijk, daarom installeer ik de nest zelf. Er zit een kastje in de doos dat lijkt op een ontvanger. Dit kastje gaat de cv ketel verbinden met de thermostaat. De Nest thermostaat verbinden is geen probleem, dat zijn twee draadjes. Maar voordat je dit kan doen is, moet het kastje ongeveer een meter van de cv ketel geinstalleerd worden. Er moet een draad van de cv ketel doorgeknipt worden. Voordat ik dit doe bekijk ik eerst het kastje die bij de Nest Themostaat geleverd is. Even het kastje open maken en ja hoor, ik zie het al. Teveel draadjes, die aangesloten moeten worden. Ik ben best handig en wil dat de Nest thermostaat gaat branden, maar het past bij mij dat ik dit ook makkelijk naar de klote kan helpen. En zal resulteren in een kapotte thermostaat zonder dat ik ervan heb kunnen genieten. En niet echt onbelangrijk, mijn vriendin die teleurstellend en betweterig zal reageren. Dit wil ik voorkomen en neem dat een teleurstellend besluit dat ik toch gebruik ga maken van een proffesional. Niemand is gebaat bij het een kapotte Nest thermostaat.

Een professional inhuren

Ik achter de computer en opzoek naar een bedrijf of iemand die mij kan helpen met het installeren van de thermostaat. Uiteindelijk kom ik uit bij nest-installeren.nl, online een afspraak ingepland voor €75,- moet het dan gebeuren. Na twee dagen staat er een monteur voor de deur en die fikst het binnen een half uur voor mij. Top! €75,- meer dan waard. Ik hoorde van een vriend dat zijn vader er 3,5 uur mee bezig is geweest om hem te installeren. Daar pas ik voor.

Uiteindelijk heeft de monteur uitgelegd wat de Nest thermostaat kan en ja hoor!! Ik kan beginnen. Ik kan de Nest thermostaat gaan instellen op tijden wanneer ik thuis ben en het warm wil hebben Nu is het winter en wil dat ik het elke keer warm heb, nu nog maar even niet besparen. Maar waarschijnlijk doe ik dit wel, want de thermostaat denkt voor mij. Ik weet wel dat ik nu bewuster bezig ben met de temperatuur van mijn huis. Via een handige app kan ik ten allertijden de Nest thermostaat bedienen. De Nest thermostaat staat mooi in mijn huis en ben nu al tevreden met deze gadget. Nu nog afwachten wat het mij gaat besparen op jaarbasis.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *