logeerkamer op zolder

logeerkamer op zolder

Een goede logeerkamer is vaak te vinden op de zolder ( als je er één hebt ). Toch blijkt het lastig om de zolder om te toveren tot een mooie logeerkamer. Wij hebben zelf te maken gehad met de lastige opgave om van de zolder een mooie indeling te maken voor de logeerkamer, gameroom en badkamer. Lees hieronder de manier waarop wij een stappenplan hebben gemaakt en zo onze droomzolder hebben gemaakt.

Inspiratie opdoen voor de indeling en afwerking

Voor ons huis hebben wij verschillende Pin borden aangemaakt op Pinterest. Dit zijn Pin borden die wij op verborgen hebben staan, maar wel voor elkaar zichtbaar zijn. Hierdoor creëer je samen een moodboard voor o.a. de zolder. Wanneer je dit combineert met het een doordachte indeling zit je vaak snel op 1 lijn.

Indeling bepalen voor de zolder

Vaak is de zolder niet de meest praktische ruimte door het schuine dak. Wanneer je en dakkapel hebt maakt het de keuze voor indeling al wat makkelijker. Zorg ervoor dat de zolder helemaal leeg is, zodat je een goed idee krijgt van de ruimte die er is. Gebruik nu een stuk ductape om de ruimte die je voor ogen hebt uit te zetten op de grond. Markeer zo de logeerkamer en de plek waar het logeerbed komt. Indien van toepassing markeer vervolgens de badkamer en extra kamer.

Afwerking van de logeerkamer, badkamer en extra kamer

In ons geval kunnen wij dus in totaal 3 kamers op de zolder maken. Iedere kamer heeft zijn eigen bestemming. Dit hebben wij in de indeling van de zolder meegenomen om de plek van iedere kamer te bepalen, zodat het op een logische manier is verdeeld. Nu het idee er is voor de indeling is het tijd om terug te kijken naar de Pin borden op Pinterest waar veel ideeën al zijn opgeslagen. Maak nu samen een selectie van de 5 beste pin’s per pin bord. Zo heb je bijvoorbeeld een pin bord voor de logeerkamer, eentje voor de badkamer en één voor de extra kamer. Nu de selectie gemaakt is, is het tijd om uit te zoeken waar producten te koop zijn en diensten door vakmannen te laten doen.

Kosten overzicht maken voor de nieuwe zolder

Een verbouwing, groot of klein kost nu eenmaal geld. Bij het maken van een nieuwe zolder komen er verschillende kosten posten naar voren, namelijk:

– Nieuwe vloer en plinten uitzoeken
– Nieuwe kast uitzoeken
Logeerbed kopen
– Badkamer spullen aanschaffen
Deuren kopen

Naast producten die moeten worden gekocht zijn er waarschijnlijk ook vakmannen die moeten worden ingehuurd. Denk hierbij aan het laten stucen van nieuwe muren of laten plaatsen van scheidingswanden. Wij hebben goede ervaringen met onder andere de volgende vakmannen uit Amsterdam:

Stucadoor in Amsterdam – Klik hier
Elektricien in Amsterdam – Klik hier
Aannemer in Amsterdam – Klik hier
Loodgieter in Amsterdam – Klik hier
Kitbedrijf in Amsterdam – Klik hier

Door leaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *